Túrainfó

Ez a könnyű és látványos kirándulás Tarcal és Tokaj legszebb látnivalóit fűzi fel. A Tarcal központjából induló panorámaút egy gyümölcsfákkal beültetett domboldalon kanyarog a település fölé magasodó Áldó Krisztus-szoborhoz.

Innen fantasztikus körpanoráma nyílik a környékre: alattad Tarcal és a szőlőföldek kottára emlékeztető sorai, míg a horizont az Alföld síkságába olvad. A legszebb kilátás a bányató felé nyílik. Ehhez a tóhoz sétálhatsz el, ha lefelé, a panorámaút elágazásánál balra indulsz tovább. A tótól a kopasz-hegyi TV-toronyhoz kapaszkodhatsz fel, majd a hegyen átvágva eléred Tokajt. Ott még érdemes a Finánc-dombi kilátóból megcsodálni a Tisza és a Bodrog összefolyását – igazi látványosság, főleg tiszta időben, amikor akár 15-20 kilométer távolságba is ellátni innen.

Tájegység:
Tokaj-Hegyalja és Bodrog völgye
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Gyalogtúra
Táv:
10.5 km
Időigény:
2.5 óra

Megközelítés, útvonal

A túra Tarcalról indul, a település központjában a református és a katolikus templomok mögött, a Kikelet Ízműhelynél található parkoló ideális kiindulópont.

3915 Tarcal, Könyves Kálmán u. 62.

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Evezés a Bodrogzugban

A szelíd Bodrog folyó ártere híres madárélőhely, minden tavasszal elönti a folyó a környékbeli réteket, erdőket. A lassan csordogáló folyón a Sárospatak gyönyörű reneszánsz várától egészen Tokajig evezhetünk. A Tokaji Vízitúra Központban felszerelést is bérelhetünk vízi kalandjainkhoz – SUP deszkát, kenut és kajakot kölcsönözhetünk a Bodrog folyó és a Bodrogzug felfedezéséhez.