Csepel-sziget déli része két keréken

Túrainfó

Fedezzük fel kerékpárral a Csepel-sziget déli részét! Ráckeve központjából indulunk a Kossuth Lajos utcán déli irányba, Szigetbecse felé. Szigetbecsén érdemes pihenőt tartani: sétálhatunk a Tőzike tanösvényen, vagy akár meglátogathatjuk a híres André Kertész fotográfus emlékházát. A pihenő után Makád felé vesszük az irányt. A településre érkezve elágazáshoz érkezünk, ahol balra fordulunk, és a Rákóczi Ferenc utcán tekerünk tovább. Miután elhagytuk a települést, nemsokára elérünk a makádi parkerdőig, ahol jobbra fordulunk, és a gáton kerekezve eljutunk egészen a Csepel-sziget csücskéig. Itt található a Tassi-zsilip, ahol megnézhetjük, hogyan ér össze a Kis-Duna a Nagy-Dunával.

Visszafelé újra keresztülmegyünk Makádon, és Lórév felé vesszük az irányt. A kis falu különlegessége, hogy lakóinak többsége szerb anyanyelvű – ezzel a település egyedülálló az egész országban. Tegyünk egy kis kitérőt a komp irányába. A Duna árterében, gyönyörű környezetben találjuk a Zichy Ödön emlékére állított kápolnát. Ezután Ráckeve felé fordulunk, ahova visszajutva zárjuk a kerékpártúránkat.

Tájegység:
Budapest és agglomeráció
Nehézség:
Közepes
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
38 km
Időigény:
2 óra

Megközelítés, útvonal

Ráckeve, központ

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Szigetbecsei Tőzike tanösvény

Szigetbecse családbarát tanösvényét akár még babakocsival is kényelmesen végigjárhatod, hiszen a mindössze 700 méter hosszú gyalogút épp egy kellemes, félórás sétát ígér. A Tőzike tanösvény a Becsei-holtág és a Ráckevei-Soroksári-Duna közt található szigetet hálózza be, változatos élőhelyeket tárva a természetjárók elé. Szántóföldek, ligeterdő, majd sűrű nádas váltja itt egymást.