Túrainfó

Egész napos, élményekben és látnivalókban gazdag kerékpártúra áll előtted! Az óbudai Szentlélek tértől induló kiépített bringaúton indulj a Római-part irányába, észak felé. Végig a Duna vonalát követve tekersz, javarészt közvetlen a folyó partján, balkéz felől az utolsó házakat is elhagyva hatalmas mezők, ártéri erdők szegélyezik utad. Szentendrére érkezve utad a Duna-korzón vezet végig, ami a festők városának dobogó szíve: éttermek, galériák és templomok izgalmas kavalkádja mellett haladsz el. Hamarosan eléred a Határcsárda mögül induló kompot, amivel átjuthatsz a Szentendrei-szigetre. A szigetet átszelheted egy nyílegyenes úton, míg újra a Duna partjára nem érkezel, ahol délnek kanyarodva, Szigetmonostor mentén, a töltésen jutsz el a következő kompjáratig: ezzel ismét kelj át a folyón! Dunakeszin újra kiépített kerékpárút simul kerekeid alá, amin dél felé haladva menj a Megyeri hídig, majd kanyarodj fel a hídra és kerekezz át a pesti oldalra! A Lupa-sziget mellett ismét dél felé tarts, és tedd meg az utolsó kilométereket a kiindulási pontig.

Tájegység:
Budapest és agglomeráció
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
48.5 km
Időigény:
2.5 óra

Megközelítés, útvonal

A kiindulópont tömegközlekedéssel (HÉV, villamos, busz) megközelíthető. P+R parkoló 50 méterre található.

1033 Budapest, Szentlélek tér

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Szentendrei Skanzen

A Visegrádi-hegység lábánál elterülő Szabadtéri Néprajzi Múzeumban úgy fogod érezni magad, mintha időutazáson lennél! A Magyarország tájegységeit falvakként bemutató épületek együttesei között térben és időben is elkalandozhatsz, mert a 18. századtól egészen a 20. századig megismerheted az itt élő emberek építészeti szokásait és életmódját. Az egész családnak garantált aktív kikapcsolódás.

Madárlátta tanösvény, Dubakeszi

A 2016 óta látogatható tanösvény a környék vadvilágát, itt élő és vándormadárfajait, illetve halfajait igyekszik bemutatni. Interaktív táblákkal, feladatokkal találkozhatsz, ha végigsétálsz a tanösvényen, mely 2022-ben újult meg. QR-kódok segítségével az itt élő madarak hangjait is meghallgathatod! Az út végén, mely egy óra alatt végigjárható, madaras tematikájú játszóvár várja a gyerekeket.