Túrainfó

Vízreszálláshoz két lehetőséged is van Visegrádon. Az egyik a Sportcentrumnál újonnan kialakított vízre szálló hely, ahol az Alsó-öböl védett vízfelületén egy kis gyakorlásra is van alkalom, mielőtt elindulsz a nyílt Dunára. A másik lehetőség a Királyi Palota közelében lévő Visegrádi Csónak és Kishajó Kikötő. Mindkettő helyszín könnyen megközelíthető, van parkolási lehetőség, valamint vendéglátóegységet és mosdót is találsz. Ha az első opciót választod, melyet inkább kevésbé gyakorlott evezőknek ajánlunk, van alkalmad állóvízen begyakorolni az evezést és az irányítást. Ezt követően a nyílt Dunán néhány száz méterre közlekedik a rév Nagymaros és Visegrád között. Érdemes figyelembe venni a menetrendet és ahhoz igazítani az indulást. Hamarosan elhaladsz az említett csónakkikötő mellett.

A vár ebből az új szemszögből csodás látványt nyújt, de ne felejts el az előtted álló szakaszra is figyelni, ugyanis a hajóállomás nagy forgalmat bonyolít le 10 és 2 óra között. A hajóállomáson túlhaladva csodáld meg a föléd magasodó Salamon-tornyot. Visegrádot elhagyva vétek lenne kihagyni a szigetcsúcsot Kisoroszinál, ahol a Szentendrei-sziget kettészeli a Dunát. Gyönyörű látvány fogad, amerre csak nézel. Innen a Kis-Duna-ágban vezet tovább utad, amely sokkal nyugodtabb, ugyanis itt elkerül majd a nagy hajóforgalom. Vízállástól függően a sziget csúcs és a dunabogdányi szakasz extra izgalmakat is tartogat. Sok helyen kitérőket tehetsz a fák között, kisebb mellékágakban, ahol nem ritka vendégek a különböző récékés kócsagok, valamint a szürke gém. A kikötést a szabadstrandot követő magas fák árnyékában javasoljuk, ahol kényelmesen a parkolóhoz viheted eszközeidet.

Tájegység:
Pilis és Visegrádi-hegység
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Vízitúra
Táv:
6.5 km
Időigény:
2 óra

Megközelítés, útvonal

Visegrádi Sportcentrum

Visegrádi Csónak és Kishajó Kikötő, Visegrád 2025, Duna-parti út

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Zsitvay-kilátó

A műemlékké nyilvánított, kőtornyot formáló kilátót 1933-ban építették. Belül kettős csigalépcsőn juthatunk fel az építmény tetejére, ahol akár Budapesten túl 100 km-re is ellátni tiszta időben, de a Mátra és a Pilis vonulatai is jól kivehetőek, illetve a visegrádi vár is látható egy egészen új, máshonnan nem látható perspektívából. Alig száz méter séta utána sípálya tetején találod magad, ahonnan ismét érdemes egy pillantást vetni az alattad elterülő tájra!