Túrainfó

Három csodaszép kastélyt is érint az útvonal. A Bodajki Vadászkastélyt 2021- ben újították fel, vadászati múzeumként működik. Az iszkaszentgyörgyi kastélyban iskola és különböző egyéb intézmények működnek, de az épületek kívülről, és maga a kastélykert is annyira szép, illetve jó hangulatú, hogy mindenképpen érdemes eltölthened ott egy kis időt. A fehérvárcsurgói kastély pedig jelenleg szálloda, hatalmas ősfás parkkal és arborétummal. Viszont nemcsak a kastélyok, hanem az útba eső kedves kis bányásztelepülések is biztosan elvarázsolnak. A teljes útvonal aszfaltos, országúti bringával is könnyen végigjárható.

Tájegység:
Bakony
Nehézség:
Közepes
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
30 km
Időigény:
1.5 óra

Megközelítés, útvonal

Bodajk vasútállomás

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Iszkaszentgyörgyi kőpiramis

Hazánk egyetlen kőpiramisa a Piramita-hegyen, a település nyugati végében áll, amely Pappenheim Szigfrid gróf egykori 10 méteres piramisának mása. A legenda szerint Pappenheim gróf egy elhunyt rokona emlékére állíttatta a műemléket. Az piramist az 1960-as években elbontották, majd 2014-ben a helyiek újjáépítették.

Gaja-völgy

A Balinka és Fehérvárcsurgó között található kellemes kirándulóhely árnyas, kanyargós patakkal a Bakony egyik leghangulatosabb völgye. Ha itt jársz ne hagyd ki a közelben található Károly-kilátót, ahonnan fantasztikus a panoráma a környékre.