Körtúra a Sátoros-hegyek csúcsain

Túrainfó

Sátoraljaújhely felett találhatók a vulkáni eredetű Sátoros-hegyek, melyek hosszú láncolatot képeznek. Legmagasabb pontja a Magas-hegy (514 m), innen – a Kalandpark libegőjének alsó állomásától – indul a túra. Meredek lejtők várnak rád, amint megmászod a Szár-hegyet. A tetőről gyönyörű körpanoráma tárul eléd a városra és a Zemplénre.

Itt megcsodálhatod a Szent István – kápolnát, ezzel szemben áll a 100.Országzászló építménye. A túra során erdők és tisztások között halad az útvonal. A városba érkezve a Zsólyomka-völgy felé vesszük az irányt, melyet egy patak szel át. Romantikus hangulatú kis házak és pincék látványa fogadja a túrázókat. Ez Közép-Európa egyetlen olyan pincesora, ahol élő patak csörgedezik a pincék között. Utunkat a Zempléni Kalandpark középső állomásánál fejezzük be.

Tájegység:
Zemplén
Nehézség:
Nehéz
Túratípus:
Gyalogtúra
Táv:
8.5 km
Időigény:
2 óra

Megközelítés, útvonal

Zemplén Kalandpark- 3980 Sátoraljaújhely, Torzsás u. 25.

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Bortemplom, Sátoraljaújhely

A vasútállomás közvetlen szomszédságában áll az egykori Állami Közpince. A Bortemplom nevet tornyos, templomszerű épületéről kapta, homlokzata Zsolnay mozaikból készült. Alatta egy 37 ágú, óriási pincerendszer húzódik. Az épület jelenleg nem látogatható, kívülről is nagy élmény körbejárni, remélhetőleg hamarosan megújul.