Túrainfó

A Találkozások Háza végállmástól indulsz utadra, és a kisvasúttal nyithatod vagy zárhatod a körtúrát. A  Tisza oldalán a kisvasút nyomvonalával párhuzamosan haladsz, majd a kilátót követően búcsút intesz a sínpárnak, és a gátoldalon haladsz egészen a szabadstrand lejárójáig. Tegyél egy kitérőt a Tisza parti szabadstrandon, ahol testközelbe kerülhetsz a folyóval, meglesheted az őslakosokat, a Tisza élővilágát. Ha nyáron jársz erre, akár egy csobbanást is megejthetsz. Továbbhaladva az Erdei Kilátó a következő érdekesség, ahonnan szemügyre veheted a tájat, amit bejársz, és az azon túli területeket. Így a közeli Holt-Tiszát is, indulj ebbe az irányba. Az út végén már megpillanthatod a templomot, a Sportcsarnok mellett elhaladva érünk a Nádirigó Tanösvényhez.

A tanösvény amolyan „körtúra a körtúrában”, számos pontján megpihenhetsz míg a 2,5 km-es kalandot végigjárod. Visszautadon teljes pompájában tárul eléd az Ókécskei Református Templom. Ha úgy érzed, kitúráztad magad, térj vissza a Tisza-parti végállomásra!

Tájegység:
Kiskunság és Duna-Tisza közi síkvidék
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Gyalogtúra
Táv:
9 km
Időigény:
2 óra

Megközelítés, útvonal

Tiszakécske (autóval, autóbusszal, vagy vonattal)

Parkolás a kisvasút mindkét végállomásánál lehetséges.

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Kilátás a Tiszára

Alighanem a Tisza leggyönyörűbb kanyarulatát szemlélheti meg a látogató, aki megmássza a 2021-ben átadott Tisza-parti kilátót. A Miskó István sétányon található ötszintes építmény  kiváló rálátást nyújtva a Tisza legnagyobb kanyarulatára.

Kovács Miklós Kékfestő műhely

A Tiszakécske, Körősi u. 9 sz. alatti műhelyük nemcsak a hazai, de az európai ipartörténeti ritkaságok közé is tartozik. A családi hagyományokat őrző készítés, az 1896-ból származó perrotin mintázógép a faléces szárítóhengereivel, a földbe süllyesztett festőküpa a csillagráfokkal, a múlt század elejei vasalógép, az ország minden tájegységét jellemző több száz mintafa… Ezek vonzzák ide a látogatókat, még a határokon túlról is.