Túrainfó

Ezt a rövid, ám annál látványosabb és kellemesebb túrát gyerekekkel is kényelmesen végigjárhatod. A túra Alsóörsről, a Balaton partjáról indul, ahol megunhatatlan a ringatózó vitorlások és az állandóan nyüzsgő kacsák látványa. Nyári melegben akár strando­lással is kezdhetitek a programot, aztán felfrissülve irány a Somlyó-hegyi kilátó. Útközben megkeresheted a helyi művészek által faragott vöröskő szobrokat is, melyekből szép számmal akad a faluban, és egy rövid időre megpihenhetsz a sokszáz éves református templomnál, ahol egy látcsövön keresz­tül is pásztázhatod a környéket. Az ófaluban gyönyörködhetsz a Balaton-felvidék jellegzetes építészetében, és megcsodálhatod a hagyományos nádtetős házakat. A kilátóhoz felérve pedig a Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása tárul eléd: együtt láthatod a tó keleti medencéjét, Tihanyt és a túlpar­ton a somogyi dombokat is. Hátad mögött a Bakony végtelen erdei nyúlnak az égig, és mutatják büszkén minden évszakban más színű ruhájukat. Ha nem fáradtál el eléggé, innen a Csere-hegyi kilátóba is át tudsz sétálni egy kellemes, erdei ösvényen. Végül visszasétálhatsz a faluba azon az útvonalon, amin érkeztél.

Tájegység:
Balaton-felvidék
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Gyalogtúra
Táv:
2 km
Időigény:
1 óra

Megközelítés, útvonal

A túra Alsóörsről indul, mely megközelíthető gépjárművel (a parkolás az egész településen ingyenes), tömegközlekedéssel, a MÁV, VOLÁN vagy a BAHART járataival, vagy akár kerékpárral.

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Amfiteátrum

Látogatóközpont és komplex rendezvényhelyszín. Az egykori kőbánya helyén szabadtéri színpad és nézőtér található, ahol színvonalas koncerteken és színházi előadásokon vehetsz részt. A Planetárium kupolája alatt a különleges 3D projektorral pedig megszemlélheted az univerzum titkait.