Túrainfó

A Badacsony lábától, a badacsonylábdihegyi Herczeg Ferenc Strandról indul a Balaton első vízitúra tanösvénye! Ez az a terület, ahol a tapolcai Malom-tó karsztvize, hordalékát lerakva a Balatonba folyik. A Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontban megismerheted a Balaton, a Badacsony, még közelebbről a bazaltvulkanizmus izgalmas történetét, ez a túra pedig 6 állomáson keresztül a nádas élőhely felfedezésére hív hozzávetőlegesen 3 km evezéssel. Szállj kenuba, lazíts, gyönyörködj a tájban, ismerkedj a tó elképesztően gazdag élővilágával. Innen egészen más perspektívából láthatod a Badacsony bazaltorgonáit és Szigligetet. A Balaton kb. 250 hektáros, egyik legnagyobb összefüggő nádasa mentén evezve találod az állomásokat. A vízben álló oszlopokon lévő QR-kódokat leolvasva könnyen juthatsz további információhoz. Olvasgatni ezután a vízen, a túra után a strandon megpihenve vagy akár otthon is lehet.

A túrához mentőmellényt biztosítanak a látogatóközpontban, és hogy élvezetesebb legyen a túra, bérelhetsz tőlük túrafelszerelést is: távcsövet – figyelni a madarakat és közelebb hozni a hegyet, GPS-t – hogy el ne tévedj, walkie talkiet – ha többen jöttök és rögtön megosztanátok egymással élményeiteket. Ha pedig csak elnyújtózni és bámészkodni szeretnél, előre egyeztetett időpontban csónakos túravezetést is kérhetsz!

Tájegység:
Balaton-felvidék
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Vízitúra
Táv:
1 km
Időigény:
1 óra

Megközelítés, útvonal

Badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpont

8263 Badacsonytördemic, Vízpart út 3.

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

LábdiPiac

Helyi kezdeményezésből alakult termelői piac minden szombaton, ahol találkozhatsz a termelőkkel és válogathatsz a helyi zöldségek, gyümölcsök, szörpök lekvárok között. A piac mellett van egy egész évben, ingyenesen látogatható mezítlábas ösvény is.

Szigligeti vár

Több mint 750 éve áll őrt a Balaton mellett a Szigligeti vár. Kihagyhatatlan program, többek között a történelem, a panoráma, a programok és a gasztonómia miatt is! Sok érdekessége közül mindenképpen érdemes megnézned a berendezett barokk konyhát, a fegyvertörténeti kiállítást, és a vár alatt található gyönyörű kis kápolnát is. A kellemes nyárestéket pedig remek koncertek színesítik.

Ha pedig mindent megnéztél, hűsölhetsz egyet a várudvarban lévő kávézóban, megkóstolhatod a helyben főzött fagylaltot, vagy meg is ebédelhetsz az úgynevezett gasztro udvarban.