Kapcsolódj ki az Erdők Hetén színes programokkal!

2022. október 3.

« Vissza a hírekhez

Összegyűjtöttük az Erdők Hete legizgalmasabb programjait, amikből kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabbat.

Az Erdők Hete rendezvénysorozat október 3-9. között, immár huszonhatodik alkalommal vár téged és családod hazánk varázslatos erdeiben. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés most is számtalan helyszínen, izgalmasabbnál izgalmasabb programmal hívja az erdő szerelmeseit közös erdei kirándulásra, játékos vetélkedőkre, kézműves foglalkozásokra, növényismereti előadásokra.

Az összes programot ITT találod, de mi kigyűjtöttük a kedvenceinket!

1. Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark október 3-7-ig játékos programokkal, és szakvezetéssel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Minden nap 10:00 és 14:00 között két különböző pultnál mutatják be az erdészek munkáját, az erdő kincseit és egy játékos terepasztal segítségével ismertetik, hogy hogyan növekszik egy erdő. Mindezt játékos, interaktív módon.

“Mesél az erdő; a hazai nagyvadak izgalmas világa” címmel pedig tematikus szakvezetések is indulnak minden órában 9 és 12 óra között. A szakvezetésre előzetes e-mailes jelentkezés szükséges.

Jelentkezés itt: szakvezetes@bkvp.hu

Keresd fel a Vadaspark honlapját, és tudj meg még többet a programokról!

2. Erdei túrák a Zselici Csillagparkban

Ismerd meg a Zselici Tájvédelmi Körzet lélegzetállító környezetét, erdeinek szépségét vezetetett, ingyenes túrák keretein belül.

A Ropolyi-völgyet érintő kirándulás akár gyerekekkel is könnyedén teljesíthető, mivel mindössze 2-3 órás a program.

Szerdán és csütörtökön a Zselici Csillagparktól induló, vezetett erdei túrán pedig a somogyi erdők növény-, gomba- és állatvilágát, az erdészek és vadászok munkáját ismertetik kicsikkel és nagyokkal.

A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni emailben (info@zselicicsillagpark.hu) vagy telefonon tudsz.

3. Terítéken a Természet Kincsei kézműves vásár és családi nap

Az Agostyáni Arborétum (Vérteserdő Zrt.) által szervezett családi napon szervezett túrákon vehetsz részt, próbára teheted természetismereti tudásod, megismerheted az erdőben található gyógynövényekből előállított termékeket, és a kicsik akár kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

Délután 14 órától pedig a Szomódi Fúvószeneker szolgáltatja a pihentető dallamokat.

Dátum: 2022. október 8. 10:00-17:00 (esőnap: 2022. október 9.)

Még több információt Facebook oldalukon találsz!

4. Tematikus nyílt nap a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában

Az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola az Állatok Világnapja alkalmából színes programokkal, és nyílt nappal vár minden érdeklődőt október 8-án 14:00 -17:00 óra között. Kutyás bemutatón, kézműves foglalkozáson, és a felelős állattartásról szóló előadáson vehetsz részt.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen: kuczko.anita@zalaerdo.hu

Még több program a Zalaerdő Zrt. szervezésében:

5. Örökerdő

A Turisztikai és Természetismereti Központ (Lengyel, Annafürdő 176. (Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.) kellemes erdei kirándulásra invitál október 4-én, 9.00 órakor, ahol betekintést nyerhetsz az örökerdő gazdálkodásba. A túra alatt rengeteg növénnyel és állattal ismerkedhetsz meg.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, és csak korlátozott számú látogatót tudnak fogadni, így érdemes minél előbb jelentkezni.

E-mail: annafurdo@gyulajzrt.hu

További hírek