Első bazaltorgona-koncert a Balaton-felvidéken – áprilisi tréfa

2022. április 1.

« Vissza a hírekhez

VIGYÁZAT! AZ ALÁBBI CIKK CSAK ÁRPILISI TRÉFA! 🙂

Közeledik Szent György napja, és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai nem kisebb eseménnyel készülnek, mint a világ első bazaltorgona-koncertéjek megszervezésével.

A Szent György-hegy mindenki által ismert és csodált bazaltoszlopai mostantól nem csak látványukkal, de hangzásukkal is lenyűgözik a műértő túrázókat. A tavasz kezdetével ipari alpinisták kezdtek el járatokat fúrni a megszilárdult vulkáni kőzetbe. A munkálatok a Zeneakadémia szakmai vezetésével folynak, hogy április 24-én, György napon felcsendülhessenek a gigászi akkordok.

A hagyományteremtő esemény vendége maga Varnus Xavér orgonaművész lesz, aki Bach és Liszt ismert művei mellett az átdolgozott Indulj el egy úton… kezdetű népdalt is előadja. A gyerekeknek a kisebb oszlopokat hangolják be, amin xilofonként játszhatnak, így minden korosztály megtalálja a maga programját. Az erózió során leomlott kövekből a rekeszmászáshoz hasonló oszlopépítő versenyt szerveznek, melyekkel még látványosabbá szeretnék tenni az oszlopcsarnokot.

 

További hírek