Fedezd fel önállóan a szigetközi akváriumot, a Gazfűi-Dunát

Túrainfó

A Zátonyi-Duna a Szigetköz egyik legvarázslatosabb Duna ága.Vízre szállásra a legalkalmasabb a Pisztráng Kör Egyesület Tündérsziget Ökoparkja, ahol ladikot, 1-2 személyes kajakot, 4 és 12 személyes kenut illetve SUP-ot is bérelhetsz az útra. Kezdő családok, csapatok számára ideális terep. Vize nyáron gyorsan átmelegszik, így néhány kijelölt fürdőhelyen jót lubickolhattok is. Ezen a környéken mindig kerüld a vízbe mosódó napolaj-naptej használatát!

Lassú sodrásának és a sok vízinövénynek köszönhetően a Duna vize itt kristálytiszta, így menet közben részletesen szemügyre veheted a víz alatti tündérvilágot is. A tavi- és tündérrózsák alatt hullámzó hínárfajok, az ágakon növekvő édesvízi szivacsok valamint a köztük bújócskázó kisebb-nagyobb halak, felreppenő jégmadarak, gémek felejthetetlenné teszik ezt a túrát.

 

Tájegység:
Szigetköz és Pannonhalma
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Vízitúra
Táv:
11.5 km
Időigény:
4 óra

Megközelítés, útvonal

Autóval Mosonmagyaróvárig az M1-es autópályán, onnét a Halászin keresztül vezet az út Dunaszigetre, ahol az első utca balra a Fő utca lesz, majd a 65. szám az Ökopark.

Tömegközlekedéssel: vonattal Mosonmagyaróvárig, majd autóbusszal Dunaszigetig, onnét 800 méter séta. Csoportos igény esetén bérelt kerékpárt lehet kérni a vasútállomásra, onnét 15 kilométer nyugodt tekerés a Kisalföld síkján Máriakálnokon és Halászin keresztül az Ökoparkig.

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Élővilág

A település határában egy víz alatti les, vagyis negatív akvárium is található, ahol egy csendes Duna-ágba merülhetsz, anélkül, hogy vizes lennél. A halfajok mellett a hódok és nutriák is gyakran felbukkannak itt.

FUTURA, Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza

A „játszóház” 2700 m2 területen várja a természet törvényszerűségeinek lelkes felfedezőit. Az egykori magtár épületében berendezett interaktív kiállítás négy szintjén a négy őselemen keresztül fedezheted fel a Szigetköz, Magyarország és a világ csodáit. Izgalmas tudományos programok, 5D mozi és Planetárium is vár minden korosztályt.