Túrainfó

Hétvégi bringatúrát tervezel a családdal? Ez lesz az! A tókerülés örök klasszikus, a gyerekek imádják, és sikerélmény számukra a 24 kilométeres táv letekerése. Az Öreg-tókiváló adottságokkal rendelkezik egy egész napos programhoz, a partján hatalmas fák állnak, és vendéglátóhelyekből sincs itt hiány. A Tatai várnál és az Esterházy-kastélyban az épített örökséget ismerheted meg, a vár több filmből is ismerős lehet. Innen érdemes felmásznotok a Kálvária-dombra, a tetején lévő kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a városra. Itt szinte kötelező megszámolni, hogy hány lépcső vezet fel a kilátóba!

Útközben pedig bármikor meg tudtok állni pihenni egyet, elszürcsölni egy limonádét, vagy hűsölni egy fagylaltkehely társaságában. A tókörnek ugyan nem része, de a Fényes tanösvény vagy a Vértesszőlősi Régészeti Múzeum látnivalóival tovább színesíthetitek a programot. A Fényes tanösvény szintén meghatározó élmény lesz, hiszen élővilága egészen lenyűgöző.
Tájegység:
Vértes-Gerecse
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
19.5 km
Időigény:
1 óra

Megközelítés, útvonal

Fényes fasor parkoló, Tata

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Vértesszőlősi Régészeti Múzeum

„Samu”, a vértesszőlősi előember maradványait 1965.augusztus 21-én, Sámuel napon fedezték fel, innen kapta a nevét. A Magyar Nemzeti Múzeum szabadtéri kiállítóhelye különleges régészeti, embertani és őslénytani maradványokat, illetve ezek környezetét mutatja be.