Túrainfó

Munka utána lazatekerés baráti társasággal, vagy egy jó kis túra a családdal? Irány Csókakő!

Csákvárról indulva a Vértesen keresztül Gántra érkezel, ahol az egykori bauxitbánya területén kialakított tanösvény különleges, marsbeli hangulata egészen egyedülálló élmény. Csákberény irányába kissé forgalmasabb út vezet, majd a településen keresztül a bicikliút a toszkán hangulatot idéző, lenyűgöző borútba torkollik. Itt szőlőtőkék és mészkőszilák között érkezel meg Csókakőre, ahol a várhoz vezető kaptató után jól esik egy frissítő üdítő vagy fagyi. Visszafelé haladhatsz ugyanazon az útvonalon, amin érkeztél, de forgalmas úton, a reptér felé rövidítheted is a távot Csákvárra

Tájegység:
Vértes-Gerecse
Nehézség:
Közepes
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
48 km
Időigény:
2.5 óra

Megközelítés, útvonal

Római Katolikus Plébánia, Csákvár

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Gánti Balás Jenő Bauxitbányászati múzeum

Gánt a természeti adottságainak köszönhetőena múlt század elején hazánkelsőszámú, Európában is ismert bauxitlelőhelye volt.Akülönleges és sokoldalú felhasználhatóságamiatt keresett kőzetbányászatának emlékét őrzi a Balás Jenő Bauxitbányászati Kiállítás és a geodéziaipark is.

Földből kitörő metrókocsi

A metrókocsi hajdanán klasszikus kék színben pompázott, ma azonban díszes–színvonalas graffiti dísziti. A földbuckák közül előtörő szerelvény kedvelt fotópont a kirándulók körében.