Túrainfó

Az 1974-ben létesített Deseda-tó ma már nagy hírnévnek örvend, hála az Év Kerékpárútja címnek. A túrát természetesen kezdheted Somogyország fővárosában, Kaposváron is. Ha már itt vagy, ne hagyd ki az ország egyik legszebb főterét, melyet szép szecessziós épületek vesznek körbe. Innen is indíthatod a túrát, hiszen nagyrészt jelölt kerékpárúton tekerhetsz – akár gyerekekkel is – a Deseda irányába. Ha eléred a tavat, megérted, mitől olyan különleges ez a hely: a Deseda-tó egy igazi szabadidős paradicsom. A túlnyomó részben aszfaltozott kerékpárút és a három bringás pihenőhely élménnyé varázsolják a kerekezést, miközben a tó minden sarka kikapcsolódásra hív.

A tó elején egy büfésor várja az éhes és szomjas kirándulókat, családokat. A játszóterek és a gyerekbarát strand miatt hamar a családosok szívébe lopja magát a vidék. A környék minden szögből szép, de talán a vízparti kilátóból a leglátványosabb. A fahídon mindenképp készíts egy fotót! Az arborétum bevezet a természet mélyére, a lomkoronatanösvény pedig a tetejére. Ha ennél is extrémebb kalandra vágysz, a tó déli végében egy wakeboardpályát találsz. Lezárásként a Fekete István Látogatóközpont csodás épületében látható kiállítás teszi teljessé a Deseda-élményt.

 

Tájegység:
Zselic
Nehézség:
Könnyű
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
24.5 km
Időigény:
1 óra

Megközelítés, útvonal

Autóval a fővárosból legegyszerűbben az M7-es autópályáról közelíthető meg Kaposvár. Térj le a 67-es leágazásnál és haladj tovább a 67-es úton Kaposvárig. Vonat a budapesti Keleti pályaudvarról indul Kaposvárra. Autóbusszal Pécsről és Budapestről is megközelíthető a megyeszékhely.

Kiindulási pont: 7400 Kaposvár, Kossuth tér

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?