Túrainfó

Az európai kerékpárhálózat Vasfüggöny-útnak keresztelt, 13-as számú útvonala Norvégiából indulva 20 országon és 7650 kilométeren át jut el Bulgáriába. Eredj te is a történelem nyomába a régi vasfüggöny vonalát követve! Az útvonal érinti Magyarországot is, azon belül pedig az Írottkő Natúrpark területét és kerékpárútjait is, a Kőszegtől Bozsokig haladó szakaszon. A magyar–osztrák határ mentén Bucsu falujába érsz, melynek végén megszemlélheted az ókori római vízvezeték maradványát. Narda után Felsőcsatárra vezet az út, ahol a Vasfüggöny Múzeumban részletes betekintést nyerhetsz az egykori vasfüggöny négy évtizedes időszakába.

A kerékpártúra útvonala a VELOREGIO című projekt keretében került kialakításra, melynek célja a határon átnyúló kerékpáros turizmus fejlesztése és a kerékpáros-idegenforgalom fellendítése a régiók természeti és kulturális látnivalóinak bemutatásán keresztül. Az útvonal menti kerékpáros pihenők szintén a VELOREGIO projektből valósultak meg.

Tájegység:
Kőszegi-hegység
Nehézség:
Közepes
Túratípus:
Kerékpár
Táv:
55.5 km
Időigény:
3 óra

Megközelítés, útvonal

A kerékpártúra Kőszeg Fő teréről indul.

Kőszeg, Fő tér

Fedezd fel a környéket!

Mit szeretnél látni a térképen?

További látnivalók a környéken

Bozsoki Sibrik-kastély

A ma már kastélyszállóként működő, bozsoki Sibrik-kastély helyén egyes feltételezések szerint már a XV. században is állt épület. A késő reneszánsz stílusú várkastély négyzetes udvarának homlokzatán a Sibrik és a Nádasdy család nemesi címerét tartalmazó kettős címer látható 1614-es évszámmal. A kastélyparkban érdemes tenni egy kellemes sétát.