3+1 családi program szombatra, a Madarak és Fák Napja alkalmából

2023. május 10.

« Vissza a hírekhez

Minden év május 10-én ünnepeljük a Madarak és Fák Napját. Ebből az alkalomból idén is érdekesebbnél érdekesebb programokkal készülnek a nemzeti park igazgatóságok és az állami erdészetek azért, hogy közösen hívják fel a figyelmet a természet és az élővilág megóvásának fontosságára. Mostani válogatásunkban a legjobb programokat szedtük össze: vezetett túrákat, természetismereti játékokat, családi napokat és még sok más érdekes programot, ahol rengeteget tanulhattok szórakozva a természet és a környezet védelméről. Semmiképp ne hagyjátok ki!

1. Madarak és Fák Napja a Hortobágyi Vadasparkban

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a Madarak és Fák Napja alkalmából, május 13-án egész napos programmal kedveskedik a Hortobágyi Vadasparkba ellátogatóknak. A helyszínen a tematikus keresztrejtvény helyes kitöltéséért mindenki jutalomban részesül. A részvételhez vadasparki belépőt kell váltani a Hortobágyi Csárda Tourinform irodájában. Vadasparki bemutató terület a nemzeti park járművével 10:00 és 17:00 óra között látogatható, amely a

Hortobágyi Csárda parkolójából 10.00 és 15.00 óra között minden egész órakor indul.Fotó: Bükki Nemzeti Park

2. Madarak és Fák Napja a Harkály házban

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság május 13-án Sástóra vár mindenkit, ahonnan a résztvevők a Cincér tanösvényt bejárva lesétálnak Mátrafüredre. A vezetett tanösvénytúra központi témája az erdő lesz: beszélgetés a hazai erdők típusairól, helyzetéről, valamint a túrázók testközelből ismerkedhetnek meg az erdőkben élő, hozzájuk kötődő néhány állat- és növényfajjal. A könnyed túra után a Harkály Házhoz érkezve pedig a madaraké lesz a főszerep, ahol közösen lehet majd megfigyelni az udvarban fészkelő, mesterséges odúkat elfoglaló különböző madárfajokat.

3. Madarat tolláról, odút madaráról

A Madarak és Fák Napja alkalmából a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Pilisszentivánra invitálja a madárkedvelőket. A résztvevők madarászszemmel járják végig a Jági-tanösvény. A túrázoknak lehetőségük lesz meglesni, hogy kik használják a mesterségesen kihelyezett fészekodúkat, valamint interaktív játékok és különböző természetbúvár eszközök segítségével fedezhetik fel a tanösvényen található megannyi csodát. A távcsövet senki ne hagyja otthon!Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti ParkFotó: Fertő-Hanság Nemzeti Park

+1 Madarak és fák napi rendezvény Lászlómajorban

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság május 13-án mindenkit szeretettel vár a Madarak és Fák Napja alkalmából tartott rendezvényére: kézműves foglalkozások, termelői piac a nemzeti parki védjegyes partnerek megjelenésével, interaktív és szórakoztató természetismereti és gyermekelőadások szerepelnek a programok között.

További hírek